CV

Serena zingt in de opera ‘It’s time’ van Marco Kalkman.

Serena Jansen is een zangeres die zich prima thuis voelt in het klassieke barok- romantisch en contemporain repertoire, maar daarnaast ook uitstapjes naar volksmuziek, licht klassiek repertoire en de populaire liedjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50 niet schuwt.
Met haar natuurlijk stemgeluid en directheid van expressie weet zij de luisteraar altijd te raken.

Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Serena Jansen haar zangstudie bij Heent Prins.
Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer “L’incoronazione di Poppea”, “Le Nozze di Figaro”, “Dido and Aeneas” en “Die Fledermaus”.
Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals “Tweetakt” te Antwerpen, “Oorproeven” te Den Bosch, “YO” te Utrecht en “Oerol” op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera’s “Slik, een ingewandenopera” van Bob Zimmerman, “La Famiglia” van Ferdinand Boland, “De Gelukkige Familie”, “A is een aapje” de rol van ‘Prinses’ in “Het zingende botje” , ‘Zangeres’ in “De rode klompjes” en, juni en september 2014 de rol van “Vrouw” in een op sonnetten van Shakespeare gebaseerde opera van Marco Kalkman.

Met haar duo voor italiaanse volksliederen “Serenatella” geeft ze regelmatig concerten en produceerde zij de cd “Fior di Verbena”. In 2019 staat het opnemen van een nieuwe Serenatella cd, met bijbehorende dvd gepland.

Februari 2017 heeft Serena de cd “Udite Amanti” uitgebracht, een bloemlezing van grotendeels Italiaanse liederen uit de vroegbarok.

In 2018 zingt en speelt Serena de rol van Patiënt Jansen in het theatrale waanzinsconcert Pazza per amore/Gek van Liefde.

Zie ook mijn pagina op Facebook: “Alessandra Serena Jansen”.